A kivi eredetileg Kinából származik, de 1906-ban Új-Zélandra is eljutottak a növény magjai, ahol elkezdődött a termesztése és 60 év múltán már az egész világon ismert és kedvelt gyümölcs lett. A nevét Új-Zéland címerállatáról a kiwiről kapta, feltehetően egy amerikai gyümölcskereskedő révén, akinek a kivi szőrös külseje láttán e futómadár jutott eszébe. Gazdag ásványi sóban és vitaminokban. Elsősorban mags C vitamin tartalma miatt érdemes enni, hiszen 1-2 darab már egy felnőtt napi C vitamin szükségletét fedezi. K vitamin tartalma a vér alvadékonysáágt biztosítja, segíti a vesék munkáját és erősíti a csontokat. Mindezek mellett jelentős mennyiségű magnéziumot, káliumot és vasat is tartalmaz. A kivi erősíti az immunrendszert, megvéd a fertőzésekkel szemben, így télen kifejezetten ajánlott fogyasztása. A szőrös külsejű gyümölcs azonban nemcsak elfogyasztva, hanem pakolásként is hasznos. Megszépíti a fáradt bőrt. Kenjük egy összepépesített kivit egy kávéskanál mézzel keverve az arca, nyakra, dekoltázsra, majd 15 perc elteltével mossuk le.
2008.12.04. 11:47
Kivi
Címkék: szépség
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://a-and-e.blog.hu/api/trackback/id/tr52803604
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.